Kezdőlap

Kezdőlap

A Pannon Egészségipari Klaszter megalapítását az felismerés motiválta 2008-ban, hogy az egészségipar vállalkozásainak és kutatóinak együttműködése eredményesebb projekteket és megjelenést biztosít. A Klaszter a gyógyszeripar, ergonomikus bútorok és készségfejlesztő eszközök termékpályája mentén célozza meg a közös gondolkodást, a szakmai alapokra építkező együttműködést. Célja a vállalkozások, szervezetek, és intézmények közös gondolkodásra és cselekvésre késztetése, a kialakult piaci környezet hatékonyabb szolgálata és piaci versenyelőny szerzése. Felismerve a közös projektekben rejlő lehetőségeket az értékek és kezdeményezések piacra segítését, piacon történő megjelenését kívánja elősegíteni.

A klaszter által biztosított keret feladata a tagok innovációs és jövedelemtermelési képességeinek javítása: a kölcsönös üzleti előnyökön alapuló hálózatszerű együttműködés a versenyképesség növelése, a hazai és nemzetközi piaci jelenlét erősítése, a kutatás-fejlesztés összehangolása, az oktatási, marketing- és reklám­tevékenység hatékonyságának növelése, fejlesztési tervek és elképzelések összehangolása, foglalkoztatási lehetőségek bővítése érdekében a Klaszter nyitott az egészségipar bármely vertikumában tevékenykedő vállalkozás, kutatóhely vagy más intézmény felé, melyek érdekeltek és hajlandók egy tartós kooperációra egészségipari innovációk fejlesztése és piacra vitele érdekében.

A Klaszter tagjai felismerték, hogy szükséges egy koordináló szervezet létrehozása, mely elláthatja a napi operatív és a közös projektek menedzsment feladatait. A klasztermenedzsment feladatokat 2018.07.01-től a Probitas2014 Projektmanagement Kft. látja el. Elérhetőség: pannonhealthcluster (@) gmail.com